"Φιλοσοφικά Δημοσιεύματα"

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

 

    1. Η «Ελληνική Φιλοσοφική Βιβλιογραφία» δημοσιεύει ελληνόγλωσσα φιλοσοφικά κείμενα που εκτείνονται από 10 σελίδες (παραδοσιακός χαρακτηρισμός: «άρθρα») έως 130 σελίδες (παραδοσιακός χαρακτηρισμός: «βιβλία»). Μεγαλύτερα κείμενα υποδιαιρούνται σε δύο ή περισσότερους «τόμους».

    2. Όλα τα κείμενα δημοσιεύονται σε καθαρά ηλεκτρονική μορφή (pdf) και είναι ελεύθερα εκτυπώσιμα.

    3. Τα κείμενα μπορούν να είναι: α) πρωτότυπα δημιουργήματα Ελλήνων φιλοσόφων, β) μεταφρασμένα από άλλη γλώσσα, γ) σχολιασμοί σε κείμενα (π.χ. σε αρχαιοελληνικά φιλοσοφικά έργα).

    4. Τα προς δημοσίευση κείμενα αποστέλλονται σε αρχείο Word (όχι pdf!), σε γραμματοσειρά Times New Roman και διάστιχο 1,5 γραμμών, στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως συνημμένα (attachments), μαζί με τα εξής συνοδευτικά:

Α) ξενόγλωσση περίληψη έως 100 λέξεων σε αγγλική ή γερμανική ή γαλλική γλώσσα.

Β) 3-6 λέξεις-κλειδιά.

Γ) σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα ή/και του μεταφραστή έως 200 λέξεων.

Δ) βεβαίωση ότι το κείμενο είναι αδημοσίευτο και ότι παραχωρείται στον κ. Γιάννη Τζαβάρα το δικαίωμα ηλεκτρονικής δημοσίευσης.

    5. Πριν από τη δημοσίευσή τους τα κείμενα υπόκεινται σε κρίση και σε φιλολογική επιμέλεια. Είναι λοιπόν πιθανό να επιστραφούν ως μη δημοσιεύσιμα ή ως βελτιώσιμα βάσει υποδείξεων.

    6. Οι σημειώσεις τίθενται κατά προτίμηση στο κάτω μέρος κάθε σελίδας. Απαραίτητος κρίνεται ο Πίνακας Βιβλιογραφίας και στα μεγάλα κείμενα ο Πίνακας Περιεχομένων.

    7. Η βιβλιογραφία έχει το εξής πρότυπο:

Gouguenheim, Sylvain: Ο Αριστοτέλης στο Mont-Saint-Michel. Οι ελληνικές ρίζες της χριστιανικής Ευρώπης. Μετάφρ. Φανή Γαϊδατζή και Φανή Μπούμπουλη. «Ολκός», Αθήνα 2009.

Κάσση, Λυδία: «Προς μια προσέγγιση σουρρεαλισμού και πλατωνισμού». Ελληνική Φιλοσοφική Επιθεώρηση 28 (2011), 135-158.

    8. Οι παραπομπές σε άλλα κείμενα αναφέρουν μόνο το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα, το έτος έκδοσης και τη σελίδα ή τις σελίδες όπου παραπέμπεται ο αναγνώστης.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla